De Baza

Meniul

de baza

Chef VOVA

Pasiunea sa pentru bucătăria japoneză, în special sushi, a început încă de la vârsta de 15 ani. Destinul a făcut ca sesiunile de practică să le desfășoare în restaurantul cu specific japonez NORI, din Chișinău. Pasiunea și talentul său l-au condus, în numai trei ani, la postul de Sous-Chef.

La invitația renumitului Chef de origine japoneză Shigeki Iimura, Chef Vova a venit în România în anul 2007, pentru a deschide, alături de acesta și sub îndrumarea sa, restaurantul MAIKO. În anul 2009 a preluat poziția de Bucătar Șef Maiko, acumulând experiența necesară și descoperind toate secretele bucătăriei japoneze.

Cea mai frumoasă perioadă și experiență profesională vine însă atunci când, împreună cu Mircea Varlam și Marius Tucă, în calitate de investitori, pune bazele unui mic bistro japonez, Itadaki Sushi. Un bistro micuț șicochet în zona Floreasca, care servea cele mai exigente cerințe ale cunoscătorilor și consumatorilor de mâncare japoneză.

Deoarece nevoia de confort a clienților, și dorința lor de a petrece cât mai mult timp savurând gusturile și cultura culinară japoneză au crescut într-un ritm alert, s-a simțit nevoia unui restaurant mai mare, la fel de primitor și autentic, dar în acelașitimp cosmopolit și modern. Astfel s-a născut YOSHI, care poate fi tradus în limba română ca “noroc”.

Attachment-1